Ce legătură este între ursuleţul de pluş şi fostul preşedinte american Theodore Roosevelt?

Ursuleţul de pluş este una dintre cele mai iubite jucării ale copiilor de pretutindeni şi chiar şi simpaticul Mr. Bean avea unul de care nu se despărţea nici când dormea. Te-ai întrebat vreodată cum a apărut această jucărie?

Numele Teddy bear, sub care este cunoscut în limba engleză ursuleţul de pluş, a fost dat în onoarea fostului preşedinte american Theodore Roosevelt, alintat cu «Teddy» de de rudele şi anturajul său.  

În 1902, pe când era preşedinte al SUA, Theodore Roosevelt a mers într-o vizită în statul Mississippi, pentru a rezolva o problemă teritorială cu Louisiana. Cu această ocazie, a mers şi la o partidă de vânătoare, pentru că adora această activitate, aflăm de pe americaslibrary.gov.

Unul dintre ajutoarele sale a găsit un pui de urs care se plimba prin sălbăticie, iar potrivit altor versiuni ale poveştii, ar fi fost vorba chiar despre un ursuleţ rănit. Cei din anturajul preşedintelui ar fi legat puiul de un copac, astfel încât Roosevelt să îl „vâneze”. Dar, inimă mare, preşedintele nu a găsit de cuviinţă să îşi adjudece un trofeu în aceste condiţii, ci a ordonat ca animalul să fie eliberat în sălbăticie.

Cum a devenit Roosevelt „părintele” ursuleţului de pluş?

Povestea petrecută la vânătoare a fost relatată de jurnaliştii care l-au însoţit pe preşedinte în călătorie, informează allthatsinteresting.com. Astfel, pe 16 noiembrie 1902 apărea în „Washington Post” o caricatură realizată de Clifford Berryman, în care era prezentat preşedintele, cu arma jos, în semn că nu vrea să omoare ursuleţul.

Caricatura lui Clifford Berryman, care îl prezintă pe Roosevelt refuzând să omoare ursuleţul. (The Washington Post)/@theuijunkie.com

Caricatura a avut un succes uriaş, opinia publică fiind înduioşată de gestul lui. Oamenii au apreciat faptul că Roosevelt, care avea o imagine de bărbat puternic, a avut o inimă atât de sensibilă prin refuzul său de a împuşca ursuleţul.

Mai mult, proprietarul unui magazin de jucării din New York, Morris Michtom, a creat un ursuleţ de pluş care semăna cu cel din caricatura publicată în presă. Jucăria, care a fost numită „ursuleţul Teddy” (de la numele preşedintelui), a fost expusă în vitrina magazinului, având un real succes în rândul cumpărătorilor. Restul este istorie. Ca un fapt inedit, este bine să mai ştii că pe 9 septembrie este Ziua Internaţională a Ursuleţului de Pluş.

@theuijunkie.co

Citeşte şi: Judy Garland: suferinţele unei dive

Written By
More from Renate Daily

Locuri care amintesc de Bucureştiul de altădată

Bucureștiul și-a meritat pe deplin numele de „Micul Paris”. Există câteva locuri...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *