Lucruri neştiute despre Hitler. De ce era dependent

Personalitate care a schimbat cursul istoriei, Adolf Hitler a avut multe secrete bine păzite. Despre el s-au scris zeci de cărți, multe scoțând la iveală lucruri neștiute despre „cel mai mare despot din istoria modernă”, care s-a făcut vinovat de exterminarea a milioane de evrei. În tinerețe, în timp ce lupta pe front în timpul Primului Război Mondial, Hitler a fost internat într-o clinică psihiatrică, acesta fiind unul dintre marile secrete ale Führer-ului. Dacă s-ar fi aflat de acest lucru, Hitler nu ar mai fi avut ascensiunea politică fulminantă de care s-a bucurat din plin.

Născut în Austria, în anul 1889, într-o familie săracă, Hitler avea un tată alcoolic, care deseori îl maltrata. De mic a vrut să devină „cineva”, de aceea a plecat de acasă, stabilindu-se la Viena în 1908. Deși era complet lipsit de talent, Hitler și-ar fi dorit să devină artist.

Nevrotic de război

S-a înrolat în armata germană în 1914, luptând pe front în Primul Război Mondial. În 1918, Hitler și camarazii lui au fost victimele unui atac cu gaze, în Belgia. Toți soldații au fost transportați la un spital situat în apropiere de Bruxelles, însă medicii au refuzat să îl trateze și pe Hitler, diagnosticându-l ca „nevrotic de război”. Astfel de diagnostic era pus soldaților care nu erau capabili să treacă peste experiențele de război, acest tip de bolnavi necesitând tratament specific. Din acest motiv, Hitler a fost transportat într-un spital mic situat într-un sat de la granița Germaniei cu Polonia.

Tratat prin hipnoză

Conform scriitorului german Claus Hant, care și-a dedicat 15 ani cercetând perioada tinereții lui Hitler, se pare că episodul gazării în care a fost implicat pe front viitorul despot i-a marcat acestuia destinul. Astfel, Hitler a devenit un „psihopat cu simptome isterice”.

În timp ce a stat în spital, timp de o lună, Hitler a fost tratat prin hipnoză, metodă folosită în acele vremuri pentru nevrotici, și chiar printr-o terapie bazată pe șocuri electrice. În această perioadă, Hitler ar fi fost vizitat de o putere superioară, care i-ar fi spus că el este salvatorul Germaniei, credință pe care a împărtășit-o până în momentul sinuciderii lui. Ba chiar Hitler ajunsese să se identifice chiar cu Iisus Hristos, declarând că „va termina munca pe care Iisus nu a putut să o termine”.

Internat la psihiatrie?

Informația potrivit căreia Hitler a fost internat într-o clinică psihiatrică i-ar fi năruit acestuia cariera politică. Unul dintre oponenții lui, Kurt von Schleicher, a aflat totuși că Hitler a petrecut o vreme în acea clinică și a încercat să obțină dosarul medical al acestuia, însă fără succes. Schleicher l-a cooptat pe Ferdinand von Bredow, ofițer în serviciul secret de informații, pentru a intra în posesia dosarului.

Evenimentele politice aveau să îl avantajeze pe Hitler, care a devenit Cancelarul Reich-ului. În 1934, Kurt von Schleicher și Ferdinand von Bredow au fost executați de trupele SS. A fost inițiată o anchetă a poliției secrete împotriva medicului psihiatru care l-a internat pe Hitler, acesta murind în condiții suspecte după puțin timp.

Dependent de vitamine

Într-o carte scrisă de istoricul Henrik Eberle și de profesorul de matematică Hans-Joachim Neumann se menționează faptul că medicul personal al lui Hitler, Theodor Morell, îl făcuse pe tiran dependent de unele tratamente. Se pare că medicul îi administra Führer-ului vitamine, intravenos și intramuscular, contra oboselii. Aceeași autori afirmă că Morell îi injecta despotului, înainte de întâlnirile cu Eva Braun, amanta sa, un extract care îl făcea mai potent. De asemenea, în cartea lor, autorii afirmă că Hitler ar fi avut plombe dentare din aur aparținând evreilor din lagărele de concentrare. Ceea ce l-ar fi determinat pe Hitler să devină vegetarian au fost nu sentimentele de compasiune față de animale, ci problemele digestive de care suferea. Medicul i-ar fi procurat tiranului medicamente care conțin substanța Pervitin, care astăzi se regăsește în compoziția drogului metamfetamină. Eberle și Neumann scriu că Hitler suferea de Parkinson și că sănătatea sa șubredă l-ar fi împins la sinucidere.

Citeşte şi: Profeţiile lui Nostradamus care s-au adeverit

Foto: Pixabay

Written By
More from Renate Daily

Regula 3-30-300, benefică pentru sănătatea mintală

Mulți factori influențează sănătatea mintală: familia, prietenii, activitatea profesională, mişcarea, alimentația. Însă...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *